Напрежение и скандали белязаха началото на 38-мия ден на протести

...
 Напрежение и скандали белязаха началото на 38-мия ден на протести
Коментари Харесай

Протест 38-ми ден: Гневни срещу блокадите

 

Напрежение и кавги белязаха началото на 38-мия ден на митинги в София. Все повече хора, които са недоволни от блокадите и парализирането на столицата, са излезли да търсят сметка на протестиращите. По-рано стара жена се изпокара с недоволните, защото не е съгласна с блокадите, заяви БЛИЦ.

До кавги се е достигнало и на Орлов мост. Там са се появили и провокатори, само че протестиращите подчертаха, че това няма да ги откаже.

" Не съм склонен с тези блокади. Това е центърът на София, това е знаково място. Не може да има скара, химически тоалетни, кофи за отпадък на Орлов мост ", сподели един от несъгласните с блокадата на кръстовището на Орлов мост, представен от БНР. В обществените мрежи също кипи неодобрение против блокадите. Хората се тормозят, че може да се доближи до нови блокади.

Иначе, днешният митинг бе със доста по-малко хора. Излезлите пред триъгълника на властта обявиха, че министър председателят печели време с обещания за рестарт и нова Конституция, както и привикване на Велико Народно заседание.

По отношение на това - по кое време ще бъде гласувано от Народното събрание свикването на Велико народно събрание, която дата се чака да е последния работен ден на Борисов – през днешния ден няколко депутати и министри от ГЕРБ оповестиха, че чакат да е през ноември. Правосъдния министър, който се оказа създател на новата конституция пък конкретизира най-ранната дата – 2 ноември.

С началото на митинга през днешния ден стана ясно, че блокадата на Орлов мост остава. Палатките и шатрите пред Министерски съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Малко след 19:30 часа гол до кръста мъж беше закопчан с белезници до фонтана пред президентството. Униформените водиха мъжа до паркираната наоколо патрулка кола, като той изглеждаше очевидно в нетрезво положение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР